ReiDeSter.com

De centrale kennis site voor Steriliserend Nederland

 

Laparoscopie zonder zichtbare littekens

 

"dankzij instrumentarium dunner dan 3mm " 

De firma Welmed is o.a. distributeur van het Alpha Dur instrumentarium van de Duitse firma Gimmi. 

Het betreft star, dunner dan 3mm instrumentarium, dat het mogelijk maakt om zonder zichtbare littekens te opereren.Interessant voor patiŽnt en dokter maar hoe zit het met reinigen en steriliseren? 

Met dit 3 mm (2,8mm) dun instrumentarium presenteert de firma Welmed een nieuwe dimensie in de micro invasieve chirurgie. Door toepassing van dit instrumentarium heeft de patiŽnt na de operatie het kleinst mogelijke littekens. Cosmetisch is dit voor de patiŽnt zeer wenselijk. Een andere bijkomstigheid is dat door toepassing van dit instrumentarium een maximale pijnreductie plaatsvindt en daardoor een patiŽnten comfort op het hoogste niveau.

De instrumenten zijn uiterst geschikt voor bijvoorbeeld ingrepen in het Abdomen, zoals Liesbreuk, verwijdering van de Galblaas en verwijdering de Appendix. Deze nieuwe zeer dunne instrumenten hebben door het voordeel dat spierweefsel niet doorgesneden hoeft te worden, maar eenvoudig aan de kant geschoven wordt. Hierdoor bereikt de uitvoerende specialist voor de patiŽnt een optimale pijnreductie.

De instrumenten zijn uiterst stabiel ondanks hun kleine doorsnede; dit komt door de samenstelling van het materiaal dat hiervoor is gebruikt. Het betreft hier nl. een nieuwe keramiek-titanium-samenstelling die ook in de luchtvaart en motorsport wordt toegepast. Ook de ergonomisch gevormde pincetgrepen geven een nauwkeurige en weefselbeschermende werkmethode.

Wij horen U als CSA medewerker al denken: ď Ja hoor, leuk voor de patiŽnt en specialist, maar hoe zit het met ons werkĒ. Nu, ook daar is deze keer uitgebreid onderzoek naar gedaan door SMP GmbH (testen, valideren en onderzoek) in Duitsland. Deze organisatie heeft een rapport opgesteld met de (positieve) testresultaten. Deze kunt u digitaal aanvragen bij de firma Welmed (de pdf file is wel in het Duits of Engels) Wilt u een korte film zien van de instrumententoepassing, klik dan op deze link:  http://www.gimmi.de/flash/narbenloseChirurgieKlein.html

 

Hebt u na het lezen en zien van dit onderwerp interesse gekregen in het product. Neem dan contact op met de firma Welmed.

terug