ReiDeSter.com

De centrale kennis site voor Steriliserend Nederland

 

 

De firma Biomet levert disposable boor en zaagapparatuur voor orthopedische operaties. Deze nieuwe boor en zaaghandstukken zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Na gebruik kunnen de handstukken worden weggegooid. Dit weggooien is natuurlijk niet letterlijk, want alles in deze disposable handstukken is namelijk geschikt voor hergebruik. Na gebruik op de operatiekamer wordt het handstuk in een aparte container gedaan die door een gespecialiseerd bedrijf wordt opgehaald en verwerkt. De boor en zaaghandstukken kunnen worden gebruikt voor alle doeleinden waar ook de perslucht en accu apparatuur voor gebruikt kunnen worden. Het grote voordeel van deze handstukken is dat er een constante kracht beschikbaar is waarmee de operateur kan werken. Nu wil het nog wel eens gebeuren dat tijdens een operatie bijvoorbeeld een defect ontstaat (een accu leeg raakt of een storing optreedt in de perslucht druk). Dan dient men bijvoorbeeld een nieuwe set open te maken om de operatie te kunnen vervolgen met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld maar een aan de dagplanning, de csa moet met “spoed” een set overdoen of men moet een operatie afzeggen. Met dit nieuw product krijgt iedere operateur indien er zich een defect voordoet direct een kwalitatief hoogwaardig cq gelijkwaardig product in handen om de operatie te kunnen vervolgen. Op dit moment vindt de introductie van dit disposable apparatuur plaats. Voor de omschrijving zie hieronder en indien u meer over wilt weten kunt u contact opnemen met de firma Biomet.

 

           

Boor.

De Eclipse boor is op een dusdanige manier vorm gegeven dat hij zeer geschikt is voor boren van gaten en het plaatsen van schroeven in verschillende varianten van botbreuken en andere traumatologische of orthopedische afwijkingen. Tevens is het uitstekend inzetbaar  voor richtpennen en kirschnerdraden en vergeet vooral niet de gecannuleerde schroeven. Voor de stabiliteit tijdens het rechts en linksom draaien wordt een speciale handvat meegeleverd. De boor is voorzien van een Trinkle TM Chuck. De Eclipse boor wordt steriel geleverd en is direct klaar voor gebruik.

 

                           

Reamer

De Eclipse Reamer is een orthopedisch krachtig gereedschap dat uitstekend geschikt is voor orthopedische procedures zoals het plaatsen van schroeven, reamen van botkanalen en dergelijke. De Eclipse Reamer is uitstekend te gebruiken bij ingrepen waar constante kracht gewenst is. De Reamer is gecannuleerd zodat hij ook gebruikt kan worden bij het plaatsen van kirschnerdraden en pennen zoals bijvoorbeeld bij een gammanail procedure. De reamer is dusdanig uitgevoerd dat de standaard Zimmer/Hall opzetstukken gebruikt kunnen worden, echter zijn andere adaptors zijn ook toepasbaar. De reamer wordt steriel aangeleverd en is direct klaar voor gebruik.

 

                                           

Sternum zaag

De Eclipse Sternum zaag is ontwikkeld voor het gebruik in de thorax chirurgie. In tegenstelling tot de reusable sternum zaag weegt de Eclipse maar 32 ons. Hierdoor heeft de gebruiker een grote flexibiliteit en mobiliteit tijdens de ingreep. Het sternumzaagblad is zo ontwikkeld en beschermd dat het een ondersteuning biedt bij de bescherming van andere organen tijdens de ingreep. Het zaagblad is desgewenst 180 graden roteerbaar. Dit alles om de operateur alle mogelijkheden te geven die hij wenst. De sternum zaag wordt net als de andere handstukken steriel aangeleverd en is dus ook direct klaar voor gebruik.

 

                                                                   

Reciprocating zaag

De Reciprocating zaag is ontwikkeld voor het gebruik transversale osteotomieen zoals het door zagen van kop/nek van het femur (Wordt een oscillerende zaag voor gebruikt.?). Ook kan het gebruikt worden tijdens een totale heup procedure, algemene orthopedische osteotomieen of ander botdoornemende procedures. De reciprocating zaag wordt ook steriel aangeleverd en is direct gereed voor gebruik.

 

                                   

Oscillerende zaag

Ideaal voor het gebruik tijdens osteotomieen en andere botdoornemende procedures. De oscillerende zaag levert een constante kwaliteit gedurende de gehele procedure. Er zijn verschillende soorten zaagbladen beschikbaar. De oscillerende zaag is een lichtgewicht instrument en geeft hierdoor een optimale vrijheid in de toepassingen. De universele aansluiting geeft de mogelijkheid om de standaard. oscillerende zaagbladen te gebruiken. De oscillerende zaag wordt ook steriel geleverd en is dus ook direct inzetbaar.

 

               

Power Console

De Eclipse Power Console is een elecktrische apparaat die nodig is voor het gebruik van de Eclipse handstukken.  De console wordt aangesloten via een netsnoer die via de achterzijde in het stopcontact gedaan kan worden. Aan de voorzijde heeft de console een aansluiting voor 3 handstukken. De handstukken kunnen gelijktijdig aangesloten worden. Zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de operationele kracht en veiligheid zal slecht een handstuk werkzaam zijn bij activering

Indien u de informatie en specificaties van de handstukken wilt nalezen klik dan op de producenten link.

Distributeur voor Nederland   Biomet.bv

Producent >Orrex Medical

 

terug